Getuigenissen Opstellingenwerk

  • “Ik dacht dat een opstelling toneelspelen was, maar toen Jan mij uitnodigde vond ik dat ik wel eens moest gaan kijken. De eerste opstelling: och neen..., de tweede: ik stond perplex. Zoveel van mezelf dat ik herkende. En neen, het is geen toneelspelen: de representanten voelen exact de persoon aan voor wie ze staan, ongelooflijk. Ik stond eens voor iemand met Parkinson en begon echt heel erg te beven, een heel speciale ervaring. Toen ik zelf een vraagstelling deed was het heel heftig maar zeer bevrijdend. Je krijgt een onverbloemd beeld van de relaties binnen je familie en alles wordt duidelijker. Maar ik zag ook trauma's van vorige generaties zich oplossen, schitterend gewoon.” (Carine, 51j.)
  • “Ik had me aan een opstelling met veel emoties verwacht, maar het draaide allemaal veel makkelijker en overzichtelijker uit. Toen ik uiteindelijk achter de representanten ging staan om alles goed in me op te nemen merkte een sterk gevoel van opluchting. De spanning van 'ik moet het goed doen' - die ik al mijn hele leven meezeul - viel van me af. Toen we dan later naar huis reden kwam er een intense vrede over me. Ik voelde dat ik kon 'genezen' van een oude last.” (Karel, 52j.)
  • “Bij het opstellingswerk en bij Jan Devriendt was/ben ik in goede handen. Mijn denken kwam geen stap verder omdat het net als mijn probleem zelf in cirkels bleef ronddraaien. Een opstelling wierp licht waar ik eerder niets zag. Daarna voltrok zich een autonoom helingsproces en dienden oplossingen zich vanzelf aan, zoals ik dat ook bij andere deelnemers zag. Ik kijk telkens weer uit naar een volgende opstelling met Jan Devriendt, om het autonoom levensmechanisme in mij de ruimte te leren geven om zijn helend werk te verrichten, daar heb ik zeer veel baat bij. Dankjewel Jan”. (Paul, 58 j.)
  • Vanuit mijn eigen ervaring met opstellingen weet ik hoe intens deze methode mensen bij zichzelf kan brengen. Ik heb reeds veel opstellingen bij Jan bijgewoond en ik ben achteraf met een dankbaar en voldaan gevoel huiswaarts gekeerd. Met veel respect voor de vraaginbrenger en de representanten weet Jan op een professionele manier, met de nodige discretie, stapsgewijs, mensen op weg te zetten naar een betere levenskwaliteit. (Mieke, …jr)
  • Enkele jaren geleden leerde ik opstellingswerk kennen. Nadat ik in "mijn" eerste opstelling voor "het leven" koos, is er een bal aan het rollen gegaan. Ik kan hem niet meer stoppen....Soms is het deugddoend, soms is het keihard en doet het veel pijn. Door meermaals deel te nemen heb ik een andere manier gevonden om met dingen uit het verleden om te gaan, ze een plaats te geven. Af en toe heb ik nood om er gewoon "bij" te zijn. Voor mij blijft een opstelling een richtingwijzer... even aandacht vragen..."gewoon" horen, zien en doen! Ria (58 jaar)